Matematik

Trigonometri - Hvordan ved man at der er to løsninger til en trekant?

26. januar 2009 af LouiseLG (Slettet)

Hej.

Hvordan ved man elle rhvordan kan man se om der findes to løsninger i en vilkårlig trekant?



Svar #1
26. januar 2009 af LouiseLG (Slettet)

Altså at der er to trekanter i een hvor de er fælles om en vinkel?


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juli 2021 af mathon

Kendes en vinkel A, en hosliggende og en modstående side, a og b
haves hvis
                          \small A \textup{ er spids}
og
                          \small b\cdot \sin(A)<a<b
to løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juli 2021 af mathon

Eksempel:
 

Beregn:
                          B, C og c i den eller de trekanter hvori

                          A = 34.6°     a = 5.7    b = 7.3


Skriv et svar til: Trigonometri - Hvordan ved man at der er to løsninger til en trekant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.