Matematik

trekant

26. januar 2009 af jessicaj (Slettet)

i en trekant FGH er G= 90. find de andre vinkler og andre sider

g=25

h= 16

siger man så at F=a G=b H=c

hvis jeg vil finde vinkel A siger jeg cosA=b/c så vil den hedde cos-1 (25/16) ? det kan lommeregneren ikke hvad gør jeg forkert


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2009 af Isomorphician

Bare brug Pythagoras.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2009 af NejTilSvampe

  jessica, du kan ikke tage cos^-1 til <1

25/16 <1

Du vil gerne finde vinkel F:

G=90 derfor ved du at g er din hypotunuse

hvis du endelig vil bruge cosinus skal du sige:

cos(F)= h/g

F= arccos(16/25)

vinkel H finder du ved : H= 180-90- F

den sidste side f finder du med pythagoras:

f^2 = g^2 - h^2


Skriv et svar til: trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.