Matematik

Geometri

27. januar 2009 af bluesclues (Slettet)

1) Beregn længden af trekantens hypotenuse (af kendte værdier har jeg længderne på de to kateter). Her skal jeg bare bruge Pythagoræiske læresætning, ikke sandt? Altså a2 + b2 = c2. 

2) Beregn længden af højden på hypotenusen. Hmm... Er der en formel til dette?

3) Betragt en retvinklet trekant, hvor vinklen C er ret. Højden på hypotenusen kaldes h og højdens fodpunkt betegnes D. Længden af AD kaldes x, mens længden af DB kaldes y. Højden deler trekanten i to små trekanter ADC og CDB. Gør rede for, at disse to trekanter er ensvinklede. Bevis, at h2 = x * y.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2009 af mathon

2)
A = ½*h*c = ½*a*b

hvoraf
h*c = a*b
og dermed

                                                        h = (a*b)/c
 


Svar #2
27. januar 2009 af bluesclues (Slettet)

Mange tak for hjælpen (:


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.