Matematik

Vinkel mellem to vektorer

28. januar 2009 af GEF (Slettet)

Hej

jeg har en matematikopgave som jeg simpelthen ikke kan komme igennem,

så jeg håber rigtig meget i kan hjælpe.

Vektor c = (9, -6)

vektor u + v = (-1, 8)

Beregn vinklen mellem vektor c og u + v

Jeg ved at man skal bruge formlen: cosv = avektor * b / længden af vektor a * b

men når jeg prøver at udregne det, giver det et helt sindsygt tal

længden af vektor c = 3*kvadratrod13

og længden af u + v = kvadratrod65

Giv jeres svar hurtigst muligt, håber der nogen der kan hjælpe . tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2009 af Isomorphician

Vis dine udregninger af hele formlen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2009 af dnadan (Slettet)

Vektor c:

|c|=√(92+62)=√(81+36)=√(117)=√(9*13)=3*√(13)

Vektor u+v:

|u+v|=√(12+82)=√(1+64)=√(65)

Det passer skam :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2009 af Isomorphician

#2: jovist passer længderne, men jeg blev lidt forvirret over den måde #0 opskrev formlen på. Det kunne være der fejlen ligger. Det er lidt svært at se uden alle udregninger.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2009 af dnadan (Slettet)

#3

Jeg havde læst det som, at hun var i tvivl om beregningen af længderne, men nu kan jeg godt se, at opskrivningen af formlen er nogle speciel.

- Men det må spørgeren lige opklare for os :-)


Skriv et svar til: Vinkel mellem to vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.