Matematik

ligninger hjælp

28. januar 2009 af katti20 (Slettet)

Jeg har lige 1 ligning som jeg har prøvet at regne ud, men er meget usikker på om det er korekt det jeg har gjort, så vil gerne lige have llidt hjælp :)

Ligningen:

(a-b)(2a+3b)+(a+b)2-(82a-b)2

Det jeg har gjort:
2a2+3ab-2ab-3b2+(a+b)(a+b)-(82a-b)2

2a2+3ab-2ab-3b2+a2+ab+ab+b2-(82a-b)(82a-b)

2a2+3ab-2ab-3b2+a2+ab+ab+b2-6724a2+82ab+82ab+b2

resultat: 6727a2+167ab-b2


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2009 af Danielras (Slettet)

Tag den evt. led for led:

(a-b)(2a+3b) = 2a2 + ab - 3b2

(a+b)2 = a2 + b2 + 2ab

-(82a-b)2 = -6724a2 + 164ab - b2

Resultatet er så:

2a2 + ab - 3b2 + a2 + b2 + 2ab - 6724a2 + 164ab - b2- 6721a2 + 167ab - 3b2


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2009 af moneyjensen (Slettet)

Egentlig er det rigtigt. Men du skal bare sørge for, at lægge det hele ordentligt sammen.

Jeg kan få det til at blive:

- 6721a2 - 1b2 + 167 ab

2a2 + a2 - 6724 = - 6721 a 2

- 3b2 + b2 + b2 = - 1b2

3ab - 2ab + ab+ ab + 82ab + 82ab = 167 ab.

:)


Svar #3
28. januar 2009 af katti20 (Slettet)

hvordan kan det blive det?  (a-b)(2a+3b) = 2a2 + ab - 3b2

altså a gange 2a = 2a2

man skal vel osse gange a med 3b??

og så skal man gange -b med 2a = 2ab

og så skal man gange -b med +3b = -3b2


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2009 af Danielras (Slettet)

(a-b)(2a+3b) = (a*2a) + (a*3b) + (-b*2a) + (-b*3b) = 2a2 + 3ab - 2ab - 3b2 = 2a2 + ab - 3b2


Skriv et svar til: ligninger hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.