Matematik

parameter osv..

30. januar 2009 af Limling (Slettet)

I et koordinatsystem er en cirkel bestemt ved, at den har centrum i punktet C82,1) og at punktet P(5,-3) ligger på cirklen. Endvidere er der givet en linje l med parameterfremstillingen
(x,y) = (9,0) + t(-8,-6)

1) undersøg om l er en tangent til cirklen i punktet P.

Jeg har beregnet cirklen radius til 5

normalvektor (-6,8)
-6(x-9) + 8(y-0)

Så bliver linjen

-6x + 8y - 56 = 0

Også dist[l,C(2,1)] = bla bla.. Men det giver ikke 5! Og det skal det give..

I et andet forum læste jeg, at
l: (x,y) = (9,0) + t(-8,-6)
fås
3x-4y-27=0


men HVORDAN I ALVERDEN FÅR MAN 3x-4y-27=0? Og hvad er en parameterværdi? Og hvor kan den aflæses?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2009 af dnadan (Slettet)

1) Vis at P ligger på linjen

2) Bestem vektor_CP, dette er normalvektoren til linjen (dvs. hvis denne hattes og er lig retningsvektoren tangerer linjen derved cirklen i P!)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

-6(x-9) + 8(y-0) = 0 ⇔ 8y - 6x + 54 = 0 ⇔ 3x - 4y - 27 = 0

Der står ikke at linien skal tangere. Der står, at du skal undersøge om den gør det. Og det gør den øjensynlig ikke. 


Svar #3
30. januar 2009 af Limling (Slettet)

-6(x-9) + 8(y-0) = 0 ⇔ 8y - 6x + 54 = 0 ⇔ 3x - 4y - 27 = 0

Ja, det kan jeg godt se.. Men må man gerne bare det?? Jeg mener.. Hvordan kan man vide hvilken form af linierne man skal bruge?

Brug af 8y - 6x + 54 = 0 eller 3x - 4y - 27 = 0 burde da give samme resultat..

Argh, jeg ville bare aldrig selv kunne komme frem til at jeg skulle bruge 3x - 4y - 27 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2012 af xxamandabertelsen (Slettet)

Jeg har vist at P ligger på linjen samt fundet vektor CP, men hvordan hatter man den? og hvor/hvad er retningsvektoren..


Skriv et svar til: parameter osv..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.