Kemi

Koncentration af ethanol i alkohol (vol%)

31. januar 2009 af Mariassofie (Slettet)

HJÆLP HJÆLP!!!

Skal finde koncentrationen af ethanol i henholdsvis øl , vodka og shots...

Jeg kender selvfølgelig vol%'en og har derudfra fundet desiteten på de forskellige opløsninger (g/cm3), men hvordan kommer jeg fra densitet til koncentration?

Øl:
vol% fra flaske: 4,6 vol%,
tætteste vol% i tabel: 5,0200vol%
densitet: 0,9910g/cm3

Vodka:
vol% fra flaske: 30%,
tætteste vol% i tabel: 29,2700vol%
densitet: 0,9632g/cm3

Shot:
vol% fra flaske: 32vol%
tætteste vol% i tabel: 31,6100vol%
densitet: 0,9602g/cm3

Håber virkelig at i kan hjælpe... På forhånd tak : )


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2009 af Ramses I (Slettet)

Først tager vi lige og kigger på de forskellige måleenheder:

w/w% = g/100g

Vol % = mL/100mL

densitet = g/mL eller SI som er kg/m3

mL er det samme som cm3

Jeg vil råde dig til at lave et excelark og skriv alle tabelværdier ind fra 2 - 10 vol% og sammenhold det med densiteten. Jeg får selv en ret linie. Sætter du 4,6 vol% ind på x´ s plads får jeg 0,991712 g/mL.

= -0,00133x + 0,99783
R2 = 0,99851
 

 Så kan du selv lave for de 2 sidste..................


Svar #2
31. januar 2009 af Mariassofie (Slettet)

Kan det ikke regnes uden exel? For jeg er elendig til at bruge det...

Kan man ikke bruge en alm. kemiformel til at udregne det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2009 af Ramses I (Slettet)

Skip Facebook i 14 dage og tag et excel-kursus for det er og bliver meget nemmere når man kan beregne og opstille resultater i et regneark. Excel har endvidere den fordel at finde flere ubekendte i problemløser end der er ligninger, fordi det som sådan ikke løser en ligning, men sætter tal ind indtil det passer. Og det tager 1 sek.

Jamen så kan du bruge ekstrapolering:

4,6 - 3,8/(X - 0,99275) = 5,0 - 2,5/(0,99105 - 0,99453)

Isoler X og jeg får 0,991636 g/mL


Svar #4
01. februar 2009 af Mariassofie (Slettet)

Okay... tusind tak for hjælpen...


Skriv et svar til: Koncentration af ethanol i alkohol (vol%)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.