Matematik

2 trælse opgaver x(

31. januar 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

1) Der skal fremstilles et vindue af form som et rektangel med en halvcirkel ovenpå. Omkredsen skal være 4 m. Angiv det størst mulige areal for et sådant vindue. :/

2) Antallet af elever m,der på en skole rammes af mæslinger, er givet ved forskriften:

m(t) = 200/(1+e^(5,3 - t)) hvor t er antal af dage efter at eleverne er blevet udsat for smitte.

- hvor mange personer bragte oprindeligt smitten ind på skolen?

- hvad er det største antal elever, der får sygdommen?

De er en del af en ret stor matematik afl.. Men lige præcis de 2 kan jeg ikke finde ud af. Vær rar og hjælp + forklar, så jeg også selv lærer det :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2009 af peter lind

1)Kald længden af de 2 sider i rektanglen x og y. Find derefter omkredsen af vinduet udtrykt ved x og y. Dette giver en  lineær ligning i x og y. Find heraf y=f(x) (eller x=f(y) hvis du foretrækker det). Find derefter arealet af vinduet udtrykt ved x og y. Indsæt f(x) på y's plads( eller f(y) på x's plads.) Du har nu arealet som en funktion af en variabel. Find maksimum på sædvanlig måde ved at differentiere denne funktion.

2). Har du skrevet den funktion korrekt op? Ellers find m(0). Find maksimum for funktionen ved at differentier m(t) og løse ligningen m(t)' =0


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Den ene side kaldes y (lad os sige den lange i rektanglet), den anden side kaldes x, så bliver radius i halvcirklen = y/2. Arealet er så y*x+pi*y2/8=4. Sæt så x lig 1 enhed, så bliver y=2,163. Kontrol:

2,163+(pi*2,1632/8)=4

Den anden opgave: Find m(0) og sidste spørgsmål differentier funktionen og sæt den lig 0


Svar #3
31. januar 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

men, det største antal elever der får sygedommen der skal jeg da ikke finde m (t) ' .

m( t) ' fortæller det antal elever der bliver smittet pr. dag.

m(t) i sig selv er antallet af elever der rammes af mæslinger. Så det er maksimumsværdien for m(t) de leder efter er det ikke? Altså de vil jo finde det største antal af elever der får smitten.. læs lige opgave formuleringen igen, bare for at være sikker, men ret mig endelig. I er dygtigere end jeg er.


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Se vedh. fil


Svar #5
31. januar 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

hej, nu forstår jeg det godt. Især den første opgave, tak for din tid.. Hvilket program bruger du til at tegne de der figurer? Det ku være nice hvis jeg ku lave sådan nogen selv til min egne afleveirnger.. Det ligner ikke umiddelbart paint, pga. halvcirklen, sådan en har jeg ikke set før nemlig.

lige et spørgsmål. jeg forstår ikke helt det du mener med lim m(t) for t gående imod uendelig.. altså, hvad er svaret. Jeg tror godt jeg forstår hvad du mener sådan lidt, fordi ligegyldig hvad værdi t for i lignigne, så blir e bare et meeeeeeeget lille tal.. men aldrig under nul. Altså jeg ville sige at det ville være 200 der er maksimum, fordi e^(5,3 -t) udtrykket "næsten" kan blive nul. så + 1, så har vi 200/1 = 200. : O eller er jeg bare totalt off : P ka godt være det du skrev måske betyder det som jeg lige har sagt. : )


Svar #6
31. januar 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

1,12 er det, det rigtige svar til opgave 1? Altså at det største mulige areal kan være 1,12


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Med hensyn til lim: Jeg mener blot, at når t bliver meget stort, så er nævneren praktisk taget lig med 1, og derfor er max.m(t) = 200.

Arealet 1,12 er ok. J

eg bruger det tegneprogram, der ligger i officepakken. Se en af de øverste værktøjslinier, elller gå ind i funktioner - tilpas - kommandoer.


Skriv et svar til: 2 trælse opgaver x(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.