Matematik

vektorregning i rummet

31. januar 2009 af 06lj216 (Slettet)

Hej :)

Jeg håber virkelig, der er nogle som kan hjælpe mig med denne opgave! Jeg har ikke rigtig nogen ide om, hvordan jeg kommer i gang.

I et koordinatsystemet i rummet er givet punkterne A(2,0,0) B(0,3,0) C(0,0,4)

Punktet D ligger på linjestykket AB, således: |AD| = 5 |BD|.

Jeg skal så bestemme koordinatsættet til punktet D. Hvordan gør jeg det?

Hilsen Laura


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2009 af peter lind

OD=OA+AD =OA+BD/4

Fed betyder vektor.


Svar #2
31. januar 2009 af 06lj216 (Slettet)

Ej tusind tak for hjælpen!, jeg forstår bare ikke helt, hvorfor OA+AD =OA+BD/4.
Hvorfor skal jeg dividere det med 4?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2009 af peter lind

Det er også en fejl. Prøv at tegn op. AD=5*BD betyder at BD er 1/5 af længden af AD. AB skal så være resten altså 4/5 af AB så der skulle stå

OD=OA+AD=OA+4AB/5. Du kan også bruge

OD =OB+BD=OB+BA/5


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2009 af mathon

AD = 5 BD

OD - OA = 5(OD - OB)

OD - OA = 5OD - 5OB

4OD = 5OB - OA

OD = (5/4)OB - (1/4)OA


Svar #5
31. januar 2009 af 06lj216 (Slettet)

Ej, super tusind tak for hjælpen, jeg ville aldrig have kunne løst den selv.

Kan det passe, at resultatet bliver: D(-1/2 ; 15/4 ; 0) ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2009 af mathon

Ja


Skriv et svar til: vektorregning i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.