Matematik

f(x)=a^x find a

31. januar 2009 af Biochem (Slettet)

Om eksponentialfunktionen f(x)=ax oplyses, at f(2/3)=2. Bestem a. Angiv en ligning for tangenten i punktet.

Så vidt jeg har forstået skal jeg først løse ligningen.Hordan gøre jeg det ved håndkraft?

f(2/3)=a2/3 = 2.

Når jeg har gjort det skal jeg bare indsætte i formlen y=f '(x0)·(x-x0)+f(x0)??


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2009 af Isomorphician

a2/3 = 2 <=>

a = 2/3√2 <=>

a = ....

Så finder du f'(x) og bruger formlen du har skrevet.


Svar #2
31. januar 2009 af Biochem (Slettet)

ok jeg får a=2,83

hordan finder jeg f(x) og f´(x)?

jeg indsætter a=2,83 ind i f(x)? Efterfølgende differ jeg f(x)=ax og indsætter 2,83??


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2009 af Isomorphician

a = 2,828

f(x) = 2,828x


Svar #4
31. januar 2009 af Biochem (Slettet)

når jeg differ får jeg:

f(x) = 2,83x⇒ f '(x)=2,83x ·ln(2,83)=2,94x??


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2009 af Isomorphician

f'(x) = 2,83x·ln(2,83)


Svar #6
31. januar 2009 af Biochem (Slettet)

Hold da op! Skal alt det skidt indsættes i i formlen for tangenten!?

2,83x·ln(2,83)·(x-2,83x)+2??


Brugbart svar (1)

Svar #7
31. januar 2009 af Isomorphician

Nej.

Find talværdier for f'(x0), x0 og f(x0), hvor du kender x0 og f(x0) fra dit punkt.


Svar #8
31. januar 2009 af Biochem (Slettet)

Jamen jeg har:

f '(x)=2,83x·ln(2,83)·

f(x) = 2,828x

jeg mangler kun x0 som så må være (2/3)?


Svar #9
31. januar 2009 af Biochem (Slettet)

Pas jeg giver op.

Kan du i det mindste skrive hvad du får tangentens ligning til så jeg kan sammenligne?


Skriv et svar til: f(x)=a^x find a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.