Matematik

Kegle optimering

01. februar 2009 af MHALL (Slettet)

Jeg skal bruge noget hjælp til kegle optimering. Keglen skal kunne rumme 2 m^3 og den har intet låg. Jeg skal finde radius da jeg skal bruge diameteren og højden.

Overfladearealet = pi * r * s

Volume = 1/3 pi * r^2 * h

Det første man gør, er at omskrive s til s = kvadratrod(r^2+h^2)

så den kommer til at hedde: pi * r * kvadratrod(r^2+h^2)

problemet er at isolere r...


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du kan eventuelt finde r som funktion af h, r=r(h) af udtrykket 2=pi/3*r(h)2*h, 0=2pi/3r(h)*dr/dh*h+pi/3*r2=0, så får dudr/r=-1/hdh eller r/h=1, altså r=h, det giver en værdi på r=h=1,241.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Hvis du går helt død, kan du se et løsningsforslag i vedh. fil.

Vedhæftet fil:Kegleoptimering 2.doc

Skriv et svar til: Kegle optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.