Matematik

Hjælp til Differentialregning ????

01. februar 2009 af camilie2 (Slettet)

jeg har et stor problem om Differentialregning. kan slet ikke løse et opgave.

jeg har masse bøger om det.. men er virkelig dumt til matematik.. derfor søger jeg lidt hjælp her. om nogen kan hjælpe mig med at løse nogle opgave

1) Differentier 5x-7


2) Differentier 4x³ - 5x² + 21x + 15.

3) Differentier x^0,5
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2009 af Dynin (Slettet)

brug at (kxa)'=akxa-1 og diff er lineær ...

ad2) (4x3-5x2+21x+15)'=(4x3)'-(5x2)'+(21x)'+(15)'=3*4x2-2*5x+1*21+0=12x2-10x+21

prøv selv med de andre ...


Skriv et svar til: Hjælp til Differentialregning ????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.