Matematik

Bestemmelse af ligning for tangent til graf samt koordinater

01. februar 2009 af Pandaaa (Slettet)

En funktion f er givet ved:
f (x) = x2 – 5x + c, f har nulpunkterne x = 2 og x = 3.
Linjen l er givet ved: y = – x + 2

Bestem koordinaterne til det punkt hvor linjen l er tangent til grafen for f.
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet ( 4 ; f (4) ).

Sidder med en aflevering og har problemer med disse to opgaver.
Hjælp modtages gladeligt :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2009 af mathon

f(x) = (x-2)(x-3) = x2 - 5x + 6

f '(x) = 2x - 5

f '(xo) = -1  da l's hældningskoefficient er -1

 2xo - 5 = -1

xo = (-1+5)/2 = 2
yo = f(xo) = f(2) = 22 – 5*2 + 6 = 4 - 10 + 6 = 0

l har røringspunkt
R(2,0)


Svar #2
01. februar 2009 af Pandaaa (Slettet)

Dette er måske et idiotspørgsmål men hvad er ligningen til tangenten?

Jeg er lost angående denne opgave, den giver mig bogstaveligt talt diarre...


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2009 af mathon

tangentligning:
y - f(4) = f '(4)*(x-4)


Skriv et svar til: Bestemmelse af ligning for tangent til graf samt koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.