Matematik

Bestem værdimængden for f

02. februar 2009 af surfact1 (Slettet)

en funktion f er bestemt ved f(x)=ln(2x+1) -4x , xε]-1/2,1/2]

Bestem værdimængden for f

Jeg har bestemt ekstremumsstedet - 1/4, hvorefter jeg har sat det ind i funktionen, som jeg har fået til 0,30685. Er det bare svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Nej, det har ikke nødvendigvis noget at gøre med værdimængden. Først er det en god idé at tegne grafen for f(x). Så vil jeg foreslå at du indsætter yderværdierne; altså i de yderste punkter hvor x er defineret.


Svar #2
02. februar 2009 af surfact1 (Slettet)

Jeg har tegnet grafen, men jeg forstår ikke rigtig, hvad du skriver, jeg skal gøre..


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. februar 2009 af Dynin (Slettet)

Indsæt x=1/2

Lad x→ -1/2

Differentier og find ekstrema i ]-½;½]

blandt disse værdier for f(x) kan du bestemme værdimængden ..............


Svar #4
02. februar 2009 af surfact1 (Slettet)

Det har jeg allerede gjort?


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. februar 2009 af Dynin (Slettet)

Hvad er så Vm(f)?


Svar #6
02. februar 2009 af surfact1 (Slettet)

#1


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. februar 2009 af Dynin (Slettet)

#6 ????

Du har

f(½)=ln(2)-2≈-1,3

f(x)→-∞ for x→-½

og f(-1/4)=ln(½)+1≈0,3 [i ekstrema]

så Vm(f)=]-∞;ln(½)+1]≈]-∞;0,3]

... som du jo nok kan se på grafen :-)


Svar #8
02. februar 2009 af surfact1 (Slettet)

men hvorfor er V(f) ikke bare

[-1.3068;0,30685]?


Brugbart svar (1)

Svar #9
02. februar 2009 af Dynin (Slettet)

Når x går mod -½ hvad går f(x) så imod?

... husk på at værdimængden er de værdier f(x) kan antage for x i definitionsmængden .... der her er ]-½;½]


Svar #10
02. februar 2009 af surfact1 (Slettet)

-∞?


Brugbart svar (1)

Svar #11
02. februar 2009 af Dynin (Slettet)

-∞ ja ... du kan opnå uvilkårligt store negative værdier for x→-½ ikk


Svar #12
02. februar 2009 af surfact1 (Slettet)

jo, tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Bestem værdimængden for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.