Almen studieforberedelse (AT)

Hjælp til at afgrænse emne - Moderne identitetsdannelse og kommunikation

03. februar 2009 af Anja:) (Slettet)

Vi er to piger der har valgt dette emne; det er ikke sikkert det lige præcis skal hedde det, men det beskriver meget godt det vi har snakket om. Vi har valgt Dansk A, Psykologi C. 

Først og fremmest startede vi med noget dannelsesrejse. Der er stor forskel på hvorfor og hvordan man tager ud og rejser idag, som man gjorde fx i 1800-tallet. H.C. Andersen tog på dannelsesrejse, som fungerede som inspiration for hans litteratur. Generelt i gamle dage har vi forstået det sådan, at man tog ud for at blive klogere og blive mere voksen, enten som en forberedelse på universitetet eller også gjorde man det efter universitetet. Idag tager unge jo ud at rejse af mange forskellige grunde. Nogle har oplevelsestrang, nogle vil hjælpe i u-lande osv osv. Begge rejser har noget at gøre med at skabe en identitet, og vi synes den moderne identitetsdannelse er mest interessant. Her er det så også relevant med noget udviklingspsykologi, identitetsdannelse - mener vores lærer sagde der var teoretikere der havde skrevet om dette.

Havde så tænkt på at læse nogle travellogs, blogs, artikler fra specifikke unge der har været ude og rejse (altså udvælge nogle stykker), og samtidig bruge disse som eksempler på den moderne kommunikation - og som en specifik genre i dansk. I psykologi kunne man kigge på det narrative - hvordan de unge fremstiller sig selv idet de fortæller om dem og deres rejse imens de rejser. Der er forskel på hvordan man før i tiden rejste, og skrev en rejseroman da man kom hjem, og idag hvor man skriver imens man rejser (blogs, travellogs). 

Det er vel meget om hvorfor man tager ud og rejse, og effekten af det. 

Har bare super svært ved at komme videre fra dette punkt af, og håber virkelig der er hjælp at finde herinde! 

 Vi skal selvfølgelig skrive synopsis til AT eksamen. 


Svar #1
03. februar 2009 af Anja:) (Slettet)


Skriv et svar til: Hjælp til at afgrænse emne - Moderne identitetsdannelse og kommunikation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.