Matematik

Bestem koordinaterne til C

03. februar 2009 af jeuer574 (Slettet)

Hej alle kloge mennesker!

har en opgave jeg ikk ved hvordan jeg skal løse. Håber nogle kan hjæpe mig:

I ΔABC skærer medianerne hinanden i (4,1), mens midtpunktet M af siden AB har koordinaterne (5,-1). Bestem koordinaterne til C.         hvordan gør jeg det? jeg får bagefter at vide: bestem derefter koordinaterne til B, når det oplyses, at A (1,-3).       Jeg kan godt finde B...

Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2009 af peter lind

Brug at koordinaterne til midtpunktet af en side er middelværdien af koordinaterne af endepunkterne og at koordinaterne for medianernes skæringspunkt er middelværdien af hjørnernes koordinater.

En anden mulighed. Så vidt jeg husker deles medianen af skæringspunktet i forhold 2:1: men det må du heller slå op.


Svar #2
03. februar 2009 af jeuer574 (Slettet)

så vil C's koordinater være (3,3) og hvis de er det vil skæringspunkterne ikke ligge i punktet (4,1)

det vil passe hvis C ligger på koordinaterne (2,5)...   men hvordan kan jeg forklare det ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2009 af peter lind

Jeg kan ikke se hvordan du får det. For x koordinaterne har du ½(xA+XB)=5 <-> xA+xB = 10. Endvider har du (xA+xB+xC)/3 = 4 <->  xA+xB+xC =12 Fortsæt selv


Svar #4
03. februar 2009 af jeuer574 (Slettet)

Tak for hjælpen, jeg ved heller ikke hvordan jeg har fået det andet :)


Skriv et svar til: Bestem koordinaterne til C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.