Matematik

tangent - ligning

04. februar 2009 af kimor (Slettet)

Hej. Når jeg får f(-1) = 0 og f´(-1) = -3 fås der i punktet f(-1)=0 en vendetangent med ligningen y = -3x-3

Men Hvorfor lige?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2009 af peter lind

Det er en tangent ikke nødvendigvis en vendetangent. Tangentligningen er y=f'(x0)(x-x0)+f(x0). Sæt de givne værdier ind med x0=-1


Skriv et svar til: tangent - ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.