Matematik

radioaktivt henfald?

04. februar 2009 af JeppeHvid (Slettet)

Jeg står lige nu og punkler med en opgave omkring radioaktivt henfald:

 N(t)=b*at eller N(t)=N(0)*e-kt

• Forklar, hvorfor en funktion af denne type kan benyttes til at beskrive radioaktivt henfald og forklar, hvad man forstår ved henfaldskonstanten.
 

Jeg har fundet frem til at N(t) er mængden af et radioaktivtstof og at  er tiden, og b=N(0) og a=e-kt

Men jeg skal skrive en side i denne opgave, nogen der kan give mig et hint til hvad man kunne skrive jeg har ikke lige fantasien til at skrive det store omkring det?


Svar #1
04. februar 2009 af JeppeHvid (Slettet)

Dette er hvad jeg har skrevet indtil videre:

N(t)=b*at ; N(t)=N(0)*e-kt
b og a er nogle konstanter, jo flere sekunder der går jo mindre bliver N(t). b = N(0), a = e-k.
N(0) er antallet af kerner inden henfaldet og N(t) er antallet af kerner efter henfaldet.
t er selvfølgelig tiden målt i sekunder.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2009 af mathon

A(t) = k*N(t)


Svar #3
05. februar 2009 af JeppeHvid (Slettet)

Hvorfor det osv?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2009 af mathon

A(t) = -dN/dt = -(No*e-kt *(-k)) = k(No*e-kt) = k*N(t)

k = A(t)/N(t)

k er forholdet mellem aktiviteten og antal resterende henfaldsenheder

i øvrigt er

k = ln(2)/T½

.................

ln(N) = -k*t + ln(No)

og dermed

log(N) = -(k/ln(10)*t + log(No)
eller

                                                 log(N) = -k1*t + log(No)

som danner den
rette linje

                                                  Y = -k1*t + B

i et enkeltlogaritmisk koordinatsystem


Skriv et svar til: radioaktivt henfald?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.