Fysik

Opløsning, bølgelængde og komplementærfarve

04. februar 2009 af similimone (Slettet)

Opgaven lyder sådan:

En farvet opløsning absorberer lys af bølgelængden 550 nm.

a) Hvilken farve vil opløsningen sandsynligvis have?

b) Hvad er opløsningens komplementærfarve?

Kan læse omme i løsningerne at opg. a = rød-violet og opg. b = gul-grøn.

Men jeg forstår ikke hvordan man kommer frem til det resultat, så er der nogen der kan fortæller mig hvordan man løser de to opgaver her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvilken farve svarer en bølgelængde på 550nm til?


Svar #2
04. februar 2009 af similimone (Slettet)

Den svare til grøn.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Ah - det er noget kemi, er det ikke? For i så fald gik min idé ikke, og så kan jeg ikke lige hjælpe dig.


Svar #4
04. februar 2009 af similimone (Slettet)

Hm, det hører ind under fysik i vores pensum.

Men jeg prøver at oprette det i kemi også.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2009 af ultralyd (Slettet)

Vi har lige haft om dette i kemi, dog stemmer dette ik overens med det svar du har fundet bag i bogen.

a)

for at finde ud af hvad farve opløsningen får har vi et spektrum hvor man kan aflæse. heraflæser jeg de 550nm til at være grøn / lysgrøn

ved ikke om du har de bøger der hedder kend kemien 2 ??

b)

her har vi så en figur der viser hvilket farver der er komplementer til hinanden. her aflæses igen og der viser den at det er rød.

hvis man tar det på denne måde ville dine svare passe bedre hvis vi kiggede på lys med bølgelængden på ca. 380 til 440.,


Svar #6
04. februar 2009 af similimone (Slettet)

Har desværre ikk de bøger.

Er ved at uddanne mig til bioanalytiker så det er efter nogle bøger vi har fået på skolen.

Så det eneste jeg har at slå op i er vores fagbog, kemi, fysik. Her kan jeg se noget op komplementær farver. Men her viser den at 550 mn er gul-grøn.


Svar #7
04. februar 2009 af similimone (Slettet)

mn = nm


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. februar 2009 af ultralyd (Slettet)

hmm ., forstå det ikke rigtig så for det burde da være ens .

men håber da du finder ud af det..


Skriv et svar til: Opløsning, bølgelængde og komplementærfarve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.