Matematik

ligning

06. februar 2009 af teamwork (Slettet)

hej

jeg har fået følgende opgave:

bestem c så ligningen 2x^2+x+c=0 har roden 3, bestem så den andenn rod.

nogen der har en ide om hvordan jeg skal begynde?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2009 af Dynin (Slettet)

Hvis x=3 er rod så er 2*32+3+c=0 ... hvoraf c kan bestemmes


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. februar 2009 af dnadan (Slettet)

hint: Indæt 3 på x'es plads og bestem c, herefter løses andengradsligningen, hvorved den anden løsning nu kendes.


Svar #3
06. februar 2009 af teamwork (Slettet)

er c så -21?


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. februar 2009 af Dynin (Slettet)

#3 ja


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.