Matematik

trekant

08. februar 2009 af teamwork (Slettet)

hej

jeg har fået opgaven:

en trekant har siderne AB=X OG BC=3X OG AC=2,5X

jeg skal finde vinklerne. Jeg har prøvet med cosinusrelationen men kan ikke få det til at passe

nogen der kann hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2009 af piper (Slettet)

Du er på rette spor. Lad os se på vinkel A. Vi har som du selv siger at:

cosA = (b^2 + c^2 - a^2) / 2bc, hvor a = BC, b = AC og c = AB

Vi indsætter vores værdier og får at:

cosA = [(2.5x)^2 + x^2 - (3x)^2] / 2 * 2.5x * x = (6.25x^2 + x^2 - 9x^2) / 5x^2

x^2 går ud. Vi har nu:

cosA = (6.25 + 1 -9) / 5 = -0.35

Og dermed at:

A = acos(-0.35) = 110.487315 grader.

De andre kan regnes helt tilsvarende.
 


Skriv et svar til: trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.