Matematik

Ligning for plan

08. februar 2009 af mathjælp (Slettet)

Jeg prøver at forstå beviset for at finde den ligning for det plan, der udspændes af v(a) og v(b) (vektor a og b). Ideen er at finde normalvektoren til de to vektorer og så bruge den og en vilkårlig vektor i planen, da deres dotprodukt er nul.

Beviset bruger krydsproduktet, v(a) x v(b) = |v(a)|*|v(b)|*sin(A)*v(n), hvorefter de forenkler det til v(a) x v(b) = v(n).

Betyder det ikke at vinklen mellem v(a) og v(b) skal være 90 grader, da sin(90) = 1, og at vektornes længde er 1?

Det er lidt kringlet forklaret. Mit spørgsmål er altså:

Hvordan går de fra v(a) x v(b) = |v(a)|*|v(b)|*sin(A)*v(n) til v(a) x v(b) = v(n)?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2009 af ibibib (Slettet)

Hvis du har en normalvektor n til en plan, så er vektorerne t·n (t er et tal) også normalvektorer til planen.

I dit bevis vælger de bare axb som normalvektor, længden er ligegyldig.


Svar #2
08. februar 2009 af mathjælp (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Ligning for plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.