Matematik

Hvad betyder det? areal under kurve

08. februar 2009 af y06svale (Slettet)

hej!

i en opg. skal jeg bestemme arealet af en punktmængde m, m er bestemt ved:

{ ( x , y ) | f ( x ) ≤ y ≤ 2}

men det der ved jeg ikke hvad betyder??

funktionen hedder f(x)=x^2-6x+10

nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2009 af mathon

A = 24∫(2-f(x))dx

da f(x) = 2
kræver
x € {2,4}
og
for x € [2;4] 2>f(x)


Svar #2
08. februar 2009 af y06svale (Slettet)

ok cool! jeg forstår dog ikke hvorfor f(x) skal trækkes fra 2!?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2009 af mathon

det ser du på en tegning i et koordinatsystem

f(x) ligger helt over x-aksen og under linjen y = 2  for 2<x<4

arealet mellem linjen y = 2 og parablen

bliver således
A = 24∫(2-f(x))dx


Svar #4
08. februar 2009 af y06svale (Slettet)

1000 tak!


Skriv et svar til: Hvad betyder det? areal under kurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.