Matematik

Differentialregning

08. februar 2009 af surfact1 (Slettet)

hej

En funktion g er bestemt ved

g(x)= f(x) / x , x>0

Gør rede for, at g'(x)=1/x

Jeg har prøvet at differentiere g(x) og er kommet til følgende resultat

g'(x) =  f(x) * 1 - f'(x)*x / x2 = f(x) - f'(x) / x

Hvordan kommer jeg videre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2009 af peter lind

Hvis g'(x)=1/x, så er g(x) = ln(x) + konstant, så du har ikke gengivet opgaven rigtig og iøvrigt stemmer det du skriver længere nede om g'(x)  heller ikke med at g(x)= f(x) / x


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2009 af mathon

g(x) = f(x)/x)  x>0

g'(x) = [x*f '(x) - f(x)]/x2 = [x*f '(x) - f(x)]/x2


Svar #3
09. februar 2009 af surfact1 (Slettet)

#2 Hvorfor kan jeg ikke forkorte med x?

Og er det bare svaret? Hvis ja, så har jeg ikke gjort rede for at den er lig med 1/x?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2009 af peter lind

Svaret er, at det ikke passer at g'(x)=1/x


Svar #5
09. februar 2009 af surfact1 (Slettet)

Det kan ikke passe, idet hele opgaven lyder:

Differentialligningen

f'(x)=1+ f(x)/x

har en løsning f, hvis graf indeholder punktet P(1,2)

Angiv en ligning for grafens tangent i P

En funktion g er bestemt ved

g(x)= f(x)/x , x>0

Gør rede for at g'(x)=1/x, og benyt dette resultat til at bestemme f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. februar 2009 af peter lind

Det fremgik ikke af dit oprindelige indlæg, at f(x) var angivet på den måde.

Se #2. Sæt det det givne udtryk for f'(x) ind i den formel, der er angivet der.


Svar #7
09. februar 2009 af surfact1 (Slettet)

Jeg kan ikke rigtig få den til at passe, jeg får

( x+ (f(x) / x) - f(x) ) / x2 , hvordan kan jeg reducere den videre?


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. februar 2009 af mathon

g'(x) = [x*f '(x) - f(x)]/x2 = [x*(1+ f(x)/x) - f(x)]/x2 = [x + f(x)) - f(x)]/x2 = x/x2 = 1/x


Svar #9
09. februar 2009 af surfact1 (Slettet)

Tusind tak :)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.