Matematik

HASTER !!! HJÆLP

09. februar 2009 af n45r1 (Slettet)

1) 16-x/6 + 15-x/5=2

2)Bestem højden af en klippe, når dens skygge er 53m, samtidig med at en 15cm lang blyant, der stilles lodret på et bord, kaster en 12cm lang skygge.

INGEN PARENTESER I OPGAVE 1

/ STÅR FOR DIVISTION


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2009 af LineErSej (Slettet)

1) x = 870/11 eller 79,090909

2) her skal du bruge sin/cos/tan ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2009 af LineErSej (Slettet)

2) ej, du kan ogs bare bruge gode gamle phyt..

først den trekant som blyanten danner med bordet og skyggen..
der er siderne helholdsvis 15 og 12 cm..
så bruger du phyt:
15^2 + 12^2 = den sidste side^2
så har du hypotenusens længde..

så kan du regne forholdet mellem den side (skyggen fra blyanten) og den skygge som klippen danner...


Svar #3
09. februar 2009 af n45r1 (Slettet)

Line kunne du komme med udregninger til opgave 1 :) så jeg kunne sammeligne det med mit eget for at se hvad der gik galt for mig :) På forhånd mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2009 af LineErSej (Slettet)

ja da.. men nu har du jo resultatet.. så kan du jo sammenligne det med dit eget :) ?
to sekunder.. regner den lige..


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2009 af LineErSej (Slettet)

hmm.. den første er man jo nødt til at skrive paranteser i?
du skriver den er uden paranteser.. hvordan ser den ud?


Svar #6
09. februar 2009 af n45r1 (Slettet)

16-x          15-x

____ + ______ = 2

6                   5

Den ser sådan ud


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. februar 2009 af LineErSej (Slettet)

super.. det er jo noget helt andet. ;)


Svar #8
09. februar 2009 af n45r1 (Slettet)

jaer hehe


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. februar 2009 af LineErSej (Slettet)

jeg kan heller ikk få 1) til at passe :s


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. februar 2009 af LineErSej (Slettet)

min lommeregner siger x = 10


Svar #11
09. februar 2009 af n45r1 (Slettet)

iih oke :)

hvad med opgave 2 ?? uddyb den lidt tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. februar 2009 af LineErSej (Slettet)

først den trekant som blyanten danner med bordet og skyggen..
der er siderne helholdsvis 15 og 12 cm..
så bruger du phyt:
15^2 + 12^2 = c^2
225 + 144 = c^2
Så tager du kvadratroden på begge sider:
15 + 12 = c
27 = c
så har du hypotenusens (skyggen som klippen laver) længde.. dvs. 27 meter

så kan du regne forholdet mellem den side (skyggen fra blyanten) og den skygge som klippen danner:

53/27 = 1,96296 (det er så forholdet)

for at finde højden på klippen ganger du højden på blyanten med forholdet mellem dem:
1,96296*15 = 29,44 meter

(husk skitse i din opgave)


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Blyantens højde er 15 / 12 = 5 / 4 gange så lang som dens skygge.

Det samme gælder klippens højde.


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Af de ensvinklede trekanter som der dannes fås 15/12 = h/53 <=> h = 66.25 meter


Skriv et svar til: HASTER !!! HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.