Matematik

Omvendt proportionalitet!

09. februar 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Jeg har fået stillet flg. opg.:

Om en variabel N oplyses, at den er omvendt proportional med kvadratet på en variabel d.

Bestem N udtrykt ved d.
 

Ved bare ikke helt hvad opg. egentlig går ud på?
Har formlerne; y * x = konstant       og       y = a/x .

Men kan ikke se hvad de skal evt. skal bruges til?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

At to størrelser x og y er omvendt proportionele betyder, at deres produkt er konstant,

altså at x*y = k.

Hos dig er N*√d = k, eller N = k / √d


Svar #2
09. februar 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Mange tak.


Skriv et svar til: Omvendt proportionalitet!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.