Matematik

Linjer og vektorer

10. februar 2009 af dkjatti (Slettet)

Trekant ABC er udspændt af punkterne A(-1,2), B(3,5) og C(8,-4). find koordinaterne til de vektorer, hvis begyndelsespunkt er trekantens vinkelspidser, og hvis slutpunkter er de modstående siders midtpunkter, dvs. vektorerne ligger på trekantens medianer. Bestem derefter længden af hver median.

Er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2009 af Isomorphician

Midtpunktets koordinater har middelværdierne til endepunkternes koordinater.

Eksempelvis er midtpunktet af siden BC:

((3+8)/2, (5-4)/2) = (5,5, 0,5)
 


Svar #2
10. februar 2009 af dkjatti (Slettet)

kan du ikke vise mig hvor du gjorde? for jeg har mange opgaver der omhandler dette spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2009 af Isomorphician

Siden BC har endepunkterne B og C:

B(3, 5)

C(8, -4)

Middelværdien af førstekoordinaterne: (8 + 3)/2 = 5,5

Middelværdien af andenkoordinaterne: (5 + (-4))/2 = (5 - 4)/2 = 0,5

Midtpunktet har dermed koordinaterne: (5,5, 0,5)


Svar #4
10. februar 2009 af dkjatti (Slettet)

hmm, er jeg så færdig med opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2009 af Isomorphician

Nej, du skal finde midtpunkterne på alle tre sider. Derefter skal du finde vektorerne fra endepunkterne til midtpunkterne, og udregne længderne.


Svar #6
11. februar 2009 af dkjatti (Slettet)

jo tak, det er jo det jeg ikke kan finde ud af :s


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. februar 2009 af Isomorphician

Start med at finde midtpunkterne, så tager vi den derfra.


Svar #8
11. februar 2009 af dkjatti (Slettet)

skal vi ikke tage den over msn? det vil være nemmere.


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. april 2012 af CR07 (Slettet)

Hvordan er det helt præcis man finder vektorerne fra endepunkterne til midtpunkterne?

 


Skriv et svar til: Linjer og vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.