Kemi

fældningsreaktion

10. februar 2009 af Helski (Slettet)

50 ml 0,00820 M MgCl2 blandes med 50 ml NaOH-opløsning ved 25 grader, hvorved der udfældes et bundfald...

Mit forslag til fældnings reaktionen er:
MgCl2(aq)+2NaOH(aq)-->Mg(OH)2(s)+2Cl-+2Na+ hvor Mg(OH)2 er tungtopløseligt...

Jeg ved så at den aktuelle koncentration af Mg2+ i filtratet er bestemt til 0,00176M, forholdet mellem Mg2+ og OH- er 1:2 altså er den aktuelle koncentration af OH- doblet så stor.. altså 0,00356M

Men hvordan beregner jeg så massen af det udfældede bundfald???


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2009 af mathon

n(Mg2+) = (0,050 L)*(0,00820 mol/L) = 4,1*10-4 mol

c(Mg2+)formel = (4,1*10-4 mol)/(0,1 L) = 0,0041 M

                        Mg(OH)2(s) ---> /<---  Mg2+(aq)  + 2OH-(aq)
opløselighed           s                                          2s
i mol/L

[Mg2+]*[OH-]2 = s*(2s)2 = Kop = 5*10-12 M3

hvoraf
4s3 = 5*10-12 M3

s = ((5*10-12)/4) M3)1/3 = ((5*10-12)/4)1/3*(M3)1/3 = 1,07722*10-4 M

der kan således i 100 mL = 0,1 L opløses

n(Mg(OH)2)opløst = (1,07722*10-4 mol/L)*(0,1 L) = 1,07722*10-5 mol

m(Mg(OH)2)opløst = (1,07722*10-5 mol)*(58,34 g/mol) = 0,006284 g i 100 mL

resten bundfældes



Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2009 af mathon

resten bundfældes:
n(Mg2+)bundfældet = (4,1*10-4 - 1,07722*10-4)mol = 3,02278*10-4 mol

svarende til 3,02278*10-4 mol Mg(OH)2
dvs.
m(Mg(OH)2)bundfældet = (3,02278*10-4 mol)*(58,34 g/mol) = 0,017635 g = 17,635 mg


Svar #3
15. februar 2009 af Helski (Slettet)

tusind tak:)


Svar #4
18. februar 2009 af Helski (Slettet)

Nu skal jeg så beregne den formelle koncentration af NaOH nogen som har en ide???


Skriv et svar til: fældningsreaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.