Matematik
Et hint til hvordan jeg kommer igang med denne 2. g's opgave.
07. november 2004 af
shack (Slettet)
Kan ikke helt regne den ud:
To tangentter til grafen for f(x)=2x^2-4x+3 går gennem (2,-5). Tegn graf og tangenter. Opskriv derefter ligningen for tangenterne..
Jeg har differentieret funktionen og får 4x-4. Men kan ikke rigtig komme videre nu.
To tangentter til grafen for f(x)=2x^2-4x+3 går gennem (2,-5). Tegn graf og tangenter. Opskriv derefter ligningen for tangenterne..
Jeg har differentieret funktionen og får 4x-4. Men kan ikke rigtig komme videre nu.
Svar #1
07. november 2004 af Peden (Slettet)
Prøv at se om du ikke kan finde hældningen på de to tangenter, så kan du jo tegne dem.
Svar #2
07. november 2004 af fister (Slettet)
Du kender f´(x)=4x-4
sæt op imod a=(y2-y1)/(x2-x1) idet du kender et punkt:
4x-4=(f(x)-(-5))/(x-2) , f(x)=2x^2-4x+3 :
4x-4=((2x^2-4x+3)-(-5))/(x-2)
Ligning med 1 ubekendt. Når du har x kan du bestemme ligninger for de to tangenter.
sæt op imod a=(y2-y1)/(x2-x1) idet du kender et punkt:
4x-4=(f(x)-(-5))/(x-2) , f(x)=2x^2-4x+3 :
4x-4=((2x^2-4x+3)-(-5))/(x-2)
Ligning med 1 ubekendt. Når du har x kan du bestemme ligninger for de to tangenter.
Skriv et svar til: Et hint til hvordan jeg kommer igang med denne 2. g's opgave.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
