Kemi

frie carboxylsyre

11. februar 2009 af Milldirt (Slettet)

Jeg skal bestemme stofmængden af frie carboxylsyre i et fedtstof (margarine). Jeg ved at jeg skal finde n og at der er to formler for n:

n=c*V og n=m/M

Jeg har 10 g fedtstof i en blanding på 50 ml.

Hvordan kommer jeg videre??

Jeg ved ikke hvilke carboxylsyre jeg arbejder med og hvilke der er frie.

Håber nogen kan hjælpe mig.

Mvh. Camilla


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2009 af Ramses I (Slettet)

Du skal bestemme syretallet, og er defineret som mg KOH/g fedt. Så du laver en syre/base titrering med NaOH.

Syretallet = (a*M*1000*56,11)/(1000*A)

a = ml NaOH

M = NaOH's molaritet

A = antal gram fedt

56,11 er molmassen for KOH


Skriv et svar til: frie carboxylsyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.