Matematik

Linjer og vektorer - rombe

11. februar 2009 af dkjatti (Slettet)

en rombe er en firkant, hovr alle sider er lige lange. i enhver rombe står diagonalerne vinkelret på hinanden og halverer hinanden. romben ABCD er A(6,4) og B(9,8). desuden er BC parallel med x-aksen. bestem koordinaterne til C og D samt til diagonalernes skæringspunkt.

jeg har fundet længden på alle siderne som er 5.

jeg har funder C og D's koordinater som er C(14,8) og D(11,4)

men jeg han ikke finde ud af at finde diagonalernes skæringspunkt. jeg har en fornemmelse af at jeg skal finde lave to ligninger og sætter dem over for hinanden. men jeg er ikke sikker på hvordan jeg skal begynde.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2009 af Timeismoney (Slettet)

 I know but I can't explain it in Danish sorry!!!


Svar #2
11. februar 2009 af dkjatti (Slettet)

so explain it in english, please...


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2009 af mathon

linjen hvoraf AC er et stykke, har ligningen y = (1/2)x + 1
eller
-x + 2y = 2

linjen hvoraf BD er et stykke, har ligningen y = -2x + 26
eller
2x + y = 26
.............

beregn deres skæringspunkt............


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2009 af ibibib (Slettet)

Du søger midtpunktet mellem punkterne A og C (eller midtpunktet mellem B og D).

Det er "gennemsnittet":

MAC = (½·(6+14) , ½·(4+8)) = ...


Svar #5
11. februar 2009 af dkjatti (Slettet)

hvordan kom du frem til at det skulle være de ligninger?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. februar 2009 af mathon

kommentar til #4 - som er den letteste beregningsmåde

...da diagonalerne i et parallellogram halverer hinanden...


Svar #7
11. februar 2009 af dkjatti (Slettet)

sjov, det var også det jeg tænkte i starten. men jeg mente ikke det kunne være så nemt. mange tak :D du er en skat..


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. februar 2009 af mathon

#5

...bestemmelse af en linjes ligning ud fra to fikspunkter...

                                  (y-y1)/(x-x1) = (y2-y1)/(x2-x1)

eller skrevet

y = ax + b

og
a = (y2-y1)/(x2-x1)
b = y1 - ax1

............

men brug #4
 


Skriv et svar til: Linjer og vektorer - rombe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.