Matematik

parabelpunkt

11. februar 2009 af puttehil (Slettet)

Hej

Er der nogen der kan forklare mig hvad et parabelpunkt er?

Ligning: y=2x^2-12x+16

eks. bestem det parabelpunkt, hvis x-værdi er 8 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. februar 2009 af Dynin (Slettet)

Du skal jo nok indsættes x=8 i ligningen og beregne y-værdien

.... parabelpunktet bliver så (x,y)=(8,y(8)), hvor y(8) er det du har udregnet


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Et parabelpunkt er et punkt (x, y), der ligger på en parabel. I dit tilfælde er det et punkt (8, y), der ligger på parablen med ligningen y = 2x2-12x+16. Dvs., y = 2*82-12*8+16 = 48; altså er (x, y) = (8, 48),


Svar #3
11. februar 2009 af puttehil (Slettet)

Ok tak


Skriv et svar til: parabelpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.