Matematik

Mat C hjælp!

11. februar 2009 af Alloo (Slettet)

Sidder med følgende opgave, hvordan løser jeg den?

http://peecee.dk/upload/view/154379
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2009 af kim19 (Slettet)

du har en formel til beregning af a ?


Svar #2
11. februar 2009 af Alloo (Slettet)

ahh jeg finder bare hældningskoefficienten og skæringen med .aksen i det

x1,y1=25,418,5 og x2,y2=50, 539,5


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2009 af Dynin (Slettet)

Du ved y=ax+b

*og*

(I) 418,50=a*25+b

(II) 539,5=a*50+b

dvs. to ligninger med to ubekendte ikk?

.... hvad er (II)-(I) ...?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2009 af kim19 (Slettet)

Jep...

så har du a og så tager du et punkt, og så sætter du det ind i y=ax+b

der mangler du så kun b, dermed isolere du b og så har du bestem a og b og kan skrive forskriften op.


Skriv et svar til: Mat C hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.