Kemi

saltindhold i peberrodssalat!!!

12. februar 2009 af Chiiiqua (Slettet)

Hey.

Saltindholdet i en peberrodssalat ønskes bestemt ved titrering. Der afvejes 8,18 g af salaten i en 100 mL konisk kolbe. Herefter tilsættes ca. 50 mL demineraliseret vand, og opløsningen bringes til at koge et par minutter.Ved opvarmningen opløses NaCl fra salaten i vandet.
 

Efter afkøling titreres opløsningen med 0,100 M AgNO3, idet der anvendes en indikator til bestemmelse af ækvivalenspunktet. Når ækvivalenspunktet er nået, aflæses buretten, og de konstateres, at der brugt 11,3 mL af sølvnitrat opløsningen.
 

Reaktionsskemaet for titrering kan skrives:
Ag+ (aq) + Cl- (aq) → AgCl (s)
 

a) Beregn stofmængden af Ag+, der er anvendt til titreringen.
b) Beregn massen er NaCl i den afvejede portion peberrodssalat.

Er der nogle der kan hjælpe med disse opgaver?

Mange tak på forhånd =)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2009 af mathon

                                      Ag+(aq)   +   Cl-(aq)   →   AgCl(s)
ækvivalentmængder           
1 mol          1 mol

dvs. i mængdeforholdet n(Ag+) : n(Cl-) = 1:1


beregning
af
n(Ag+) = (0,0113 L)*(0,100 mol/L) = 0,00113 mol
............
at fuldføre:
 

1)  klargør dig det ækvivalente antal mol Cl-
2)  klargør dig det ækvivalente antal mol NaCl
3)  beregn NaCl-massen i g, når M(NaCl) = 58,15 g/mol
 


Svar #2
12. februar 2009 af Chiiiqua (Slettet)

Tusind tak (= ..

men jeg forstår ikke helt hvor du gar fået dette tal fra 0,0113L ved beregning af n(Ag+)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2009 af mathon

                                                   11,3 mL = 0,0113 L


Svar #4
12. februar 2009 af Chiiiqua (Slettet)

Nå ja det jo klart. Mange tak :)


Skriv et svar til: saltindhold i peberrodssalat!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.