Fysik

Mekanik!

13. februar 2009 af Alloo (Slettet)

Den resulterende kraft på et legeme med massen 450 kg er 176kN. Kraften danner en vinkel på 43,9 med forskydningsvektoren. Legemet flyttes 2987 km.

- Bestem accelerationen

F/m= 176/450kg=0,40

- Beregn kraftens arbejde

A=F·s·cos(θ) = 176·2987·cos(43,9)=378802kj

- Legemets starthastighed er 3.2 m/s - hvad bliver sluthastigheden?

3,2·176kN=563,2 kW

-Hvor stor er effekten?

Er det helt galt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Det med sluthastgheden ser lidt mærkeligt ud. Du ved hvor meget energi der er blevet brugt, og hvis vi antager at al den energi er gået til en ændring i den kinetiske energi, kan du finde sluthastigheden ved at sige:

Vslut=v0+√(2Ekin/m)

Det inde i kvadratroden kommer fra:

Ekin=½mv2 <=> v=√(2Ekin/m)

Effekten er givet ved:

P=E/t

Så du skal finde ud af hvor lang tid det tog, at få flyttet legemet.


Skriv et svar til: Mekanik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.