Kemi

beregning af masse

16. februar 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

hey derude,

Jeg har lige et problem.

Jeg har lavet et forsøg med edikkesyre. Jeg har beregnet stofmængden og koncentrationen ud for edikkesyren. I forsøget er volumen 52 mL.

Nu har jeg en opg. hvor jeg skal finde massen af edikkesyren i 100 mL husholdningsedikke. og det da rigtigt at gøre således:

Vi skal nu beregne massen af CH3COOH. Ved hjælp af databogen på s. 122 får vi den molare masse til 60,05 g/mol for eddikesyren. Beregning af massen af eddikesyre i 100 mL husholdningseddike:
m = M * n
m(CH3COOH) = 60,05 g/mol * 0,0054 mol
m(CH3COOH) = 3,24 g.

den stofmængde jeg har brugt, er stofmængden af edikkesyren fra vores forsøg.

Er beregningen rigtig ?

eller har jeg gjorde noget forkert ?

Hvis beregningen er rigtig, forstår jeg ikke hvorfor jeg skal beregne koncentrationen af edikkesyre fra vores forsøg, ,for jeg bruger den jo ikke til noget ?

Desuden skal jeg også beregne massen af husholdningsedikke for 100 mL. jeg har gjort således:

Der opgives at densiteten af husholdningseddike sættes til 1,0 g/mL. Nu kan vi beregne massen af 100 mL husholdningseddike, dvs. mbl:
m = V * ?
mbl = 100 mL * 1,0 g/mL
mbl = 100 g.

Kan det passe ?

på forhånd tusind taaak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2009 af mathon

evt. hjælpere bør orientere sig
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=641794


Skriv et svar til: beregning af masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.