Kemi

Basik kemi - stofmængde og molære koncentration

17. februar 2009 af Mikkel-08 (Slettet)

Hej derude. Håber i kan hjælpe mig med de to spørgsmål her:

De er sikkert ret nemme, men det er helt væk lige nu.

1. Jeg skal finde stofmængden af tilsat NaOH. Hvilken formel skal jeg bruge? Jeg er i tvivl da det er den tilsatte mængde jeg skal beregne.

2. Jeg skal beregne molære koncentration af eddikesyre c(CH3COOH) . Her er jeg fuldstændig lost? Håber virkelig i kan hjælpe.

På forhånd mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2009 af zinwee (Slettet)

1. m/M=n

2. c=n/V

mere oplysninger:)


Svar #2
18. februar 2009 af Mikkel-08 (Slettet)

mange tak.

Jeg har regnet på den tilsatte NaOH. Ville n=c*v ikke være en bedre formel? Måske er det bare mig - men hvordan skal jeg regne den med m/M=n. M skal jeg nemlig først finde længere ned i beregningerne.

Jeg har prøvet med n=c*v og brugt tallene n=0,0883mmol/0,0028L .. Men jeg er meget i tvivl om jeg skal regne i mL eller L.. Og om jeg skal bruge mmol eller bare mol.

Nogle der kan hjælpe?


Svar #3
18. februar 2009 af Mikkel-08 (Slettet)

eller burde man sige 0,100M*0,018L ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2009 af mathon

1 mol/L = 1 mmol/mL

n = (0,0883 mmol)*(2,8 mL) = 0,031536 mmol/mL = 0,031536 mol/L = 0,031536 M


Skriv et svar til: Basik kemi - stofmængde og molære koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.