Kemi

redox

17. februar 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Det her er en opgave jeg fik forkert i min pøve, har prøvet at rette den, men kan ik finde løsningen.. Den var lidt sværere end de adnre redox reaktioner i prøven nemlig.

H_2O_2 (aq)   + Cr_2O_7 ^(2-) (aq)  --> 2Cr^3+ (aq) + O_2.

Tror i ikke også at i ku skrive oxidationstal?.. Der nogen småting jeg er usikker på.

eks. O_2 har det OT lig nul eller lig -2. osv >:

vh. Line 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2009 af zinwee (Slettet)

H_2O_2 (aq) + Cr_2O_7 ^(2-) (aq) --> 2Cr^3+ (aq) + O_2

+1 -1                +6  -2 -->       +3          0

O2 har OT nul, alle grundstoffer har OT nul.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2009 af mathon

                        +6                        -1                     +3            0
                    Cr2O72-    +    H2O2         →    Cr3+   +   O2


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. februar 2009 af Ramses I (Slettet)

Jeg skriver altid reaktionen op uden nogen mol foran:

H2O2 + Cr2O7(2-) ------> Cr(3+) + O2

Oxtrin O = -1                                    Oxtrin O = 0 (nul)

Cr =+6                                 Cr = 3+

O går op med 1 og chrom går ned med 3 og vi laver vores redoxkryds, sådan at der står 1 chrom og 3 O, men da du har 2 chrom er du nødt til at gange begge med 2. Så får du følgende:

3H2O2 + Cr2O7(2-) -------> 2Cr(3+) + 3O2

Så afstemmer vi ladning:

Vs: -2

Hs: +6 , hvilket betyder at der skal 8H+ på venstre side og 8H+ + 6H'er fra brintoverilten giver 14H'er og det må jo betyde 7H2O på højre side. Jeg prøver at skrive op så kan vi se om vi kan få skidtet til at gå op:

8H+ + 3H2O2 + Cr2O72- ------> 2Cr3+ + 3O2 + 7H2O

ladning, ilt og brint stemmer!


Svar #4
17. februar 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

mange mange tak.. Jeg tror det er fordi det var en peroxid at O har -1 der snød mig.. men tak.. hehe alle 3 men især en af jer, du ved godt hvem du er! <3 :D.. hmm, men ja, jeg er med nu. Mange tak :)


Skriv et svar til: redox

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.