Matematik

trekanter

18. februar 2009 af tennis (Slettet)

i en trekant ABC er A=36º B=20º og AB=4,72. beregn længden af hæjden C på siden AB:

skal jeg ikke ind og finde en af formlerne for areal

T=0,5*a*c*sinB eller de andre to

men AB=4,72 er jo også c, så for at finde a og b skal jeg så bruge sinusrelationerne men hvilken af dem?

for når jeg har gjort det kan jeg gå ind og finde hæjden


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2009 af peter lind

For at bruge arealformlen skal du have mindst 2 sider. Du kan som du selv foreslår bruge sinusrelationen til det. Det er lige meget hvilken af siderne du finder. Du skal så bare bruge den arealformel, der svarer til den side, du har fundet.


Skriv et svar til: trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.