Matematik

matematik opgave om Hundegård ?!

18. februar 2009 af larsmette (Slettet)

lidt hjælp søges:

- en rektangulær hundegård bygges op ad en hus mur. Der er ti meter hegn til rådighed og siden parallel med muren skal være 5,5 m.

a) udregn hundegårdens areal? 

hvordan gør man lige det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Kall den korte side fo x og den lange side for y, så er 2x+y=10m, desuden er arealet A=y*2x. Jeg går ud fra, at du skal finde den bedste løsning på din hundegår, så du har 2x=10-y, der indsættes i udtrykket for arealet, så du får A(Y)=y*(10-y). Vi finder så y'=10-2y=0<=>y=5<=>2=2,5. Så alt i alt, den langheide bliver 5 meter og den korte side 2½ meter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Jeg går ud fra, at muren er den ene side i hundegården. Den side, der er parallel med muren, er 5,5 m.

Længden af de to andre sider er da 4,5m tilsammen. Så er hver af de korte sider =             m.

Arealet er (længden af den lange side) * (længden af en kort side) m2. =               m2.


Skriv et svar til: matematik opgave om Hundegård ?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.