Kemi

til imorgen

18. februar 2009 af sara-06 (Slettet)

hurtigt spørgsmål:

´sidder og laver hjemme opgaver til imorgen,,en af opgaverne driller mig lidt, tænkt på om måske en der kan hjælpe mig hurtigt med den. Opgaven går ud på:

at man anvender ammoniak som udgangsstof, når man fremstiller saltpetersyre. første trin i saltpetersyrefremstillingen er en forbrænding af ammoniak:

4NH3(g) +5O2(g) => 4NO(g)+5H2O(g)         detlta_H= -906 kj/mol

a)vi betragter en saltpetersyrefabrik, hvor der på et døgn forbrændes 275 tons ammonial hvor stor en stofmængde er det?

her jeg ved at først vi skallave 275 tons ammoniak om til gram, (jeg ved ikke helt hvordan man gøre det), og derefter skal man bruge stofmængde formlen som er: n=m/M,,,,kan det passe?

b) hvor mage mol reaktion er der tale om i løbet af et døgn?

(har brug for jeres hjælp her)

c) beregn varmeafgivelsen ved forbrændingen

(har brug for jeres hjælp også her)

haster lidt


Svar #1
18. februar 2009 af sara-06 (Slettet)

det haster lidt, da den er til imorgen,  så det vil være heldigt hvis nogen vil hjælpe mig med den:)

 tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2009 af TineThulesen (Slettet)

1ton = 1000000g tror jeg.. Ja der er rigtig at du skal skrive den formel, som du har angivet.

Jeg forstår ikke helt de sidste 2 spørgsmål må jeg ærligt indrømme.

Ikke til meget hjælp må jeg indrømme


Svar #3
19. februar 2009 af sara-06 (Slettet)

er der slet ikke nogen der vil hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2011 af HenrikJeppesen (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: til imorgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.