Kemi

kemi c- hjernebryder om fortegn

18. februar 2009 af sofie123 (Slettet)

Kan simpelhen ikke knække denne opgave ved at det rigtige svar er 4, men vil gerne vide hvordan man kommer frem til resultatet. Håber at i kan hjælpe

Jern(II)chlorid indeholder krystalvan og kan være enten FeCl2*2H2O eller FeCl2*4H2O. Et givet pulver er et af de to stoffer. For at undresøge, hvilket der er tale om, vejer man pulveret, varmer det op og vejer igen. Under opvarmningen forløber reaktionen

 FeCl2*xH2O(s)  --> FeCl2*xH2O(g) 

x er enten 2 eller 4

stoffet vejer før opvarmningen 5,79 g og efter 3,69 g.

bestem x


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2009 af catskat (Slettet)

<p>du skal finde mol-v&aelig;gten p&aring; FeCl2*2H2O&nbsp;, FeCl2*4H2O og FeCl2. Derefter kan du kan du med hvor mange procent v&aelig;gten falder med og der af konkluderer om x er lig 2 eller 4


Svar #2
19. februar 2009 af sofie123 (Slettet)

forstår desværre ikke helt din besked?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2009 af mathon

oversigt:
                                      FeCl2*xH2O(s)    →     FeCl2   +  xH2O(g)
før                                          5,79 g                0                0
efter                                          0                  3,69 g         2,1 g                      
 

M(FeCl2)vandfrit = 126,75 g/mol

n(FeCl2)vandfrit = (3,69 g)*(126,75 g/mol) = 0,029112 mol

n(H2O) = (2,1 g)/(18,02 g/mol) = 0,116537 mol

x = antal mol H2O pr. mol vandfrit FeCl2 = (0,116537 mol)/(0,029112 mol) = 4,003 ≈ 4


Svar #4
19. februar 2009 af sofie123 (Slettet)

mange tak :)


Skriv et svar til: kemi c- hjernebryder om fortegn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.