Matematik

bestem en forskrift.. ?!

18. februar 2009 af Anaa (Slettet)

På baggrund af et stort antal målinger foretaget i mange lande regner man med, at en persons maksimale pulsfrekvens er en lineær funktion afpersonens alger.For en 20-årig er et maksimale pulsslag 200 slag pr. minut, og for en 60-årig er den 160 slag pr. minut.

a)Bestem en forskrift for den maksimale pulsfrekvens som funktion af alderen.

b)Hvad er den maksimale pulsfrekvens for en 35-årig?

c)Hvilken alder svarer til en maksimal pulsfrekvens på 164 slag pr. minut?

jeg forstår hverken hoved eller hale, af denne opgave, håber virkelig der nogen af jer der gider give en hjælpende hånd eller noget lignende, siger på forhånd mange tak !


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2009 af peter lind

Du skal bestemme en lineær ligning y=ax+b, hvor det gælder for x=20 er y= 200 samt for x=60 er y = 160


Svar #2
18. februar 2009 af Anaa (Slettet)

skal jeg så udfra dette finde a og b ?

men hvad gør jeg så ved opgave b når det gælder for en 35 årig?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2009 af Danielras (Slettet)

Indsætter x = 35 i den fundne ligning.


Svar #4
18. februar 2009 af Anaa (Slettet)

jeg får forskriften til at blive f(x) = -1x+220 .

skal jeg så i b'ern sige, f(35)= -1*35+220 ????

og hvordan regnes c'ern ud ? ..


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2009 af peter lind

b er rigtig

c. Sæt y =164 og løs ligningen.


Svar #6
18. februar 2009 af Anaa (Slettet)

tak for hjælpen !


Skriv et svar til: bestem en forskrift.. ?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.