Matematik

hældning på lige linje

18. februar 2009 af chaldem (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe mig at løse følgende:

tegn en linje igennem punktet p(0,3) og med hældning 2.

Find ligningen til linjen og find punktet x


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2009 af Isomorphician

y = ax + b

a = hældning

b = skæring med y-aksen.

Du kan finde både a og b i opgaveformuleringen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja du får opgivet α=(y-y0)/(x-x0)=2, så har du punktet (x0,y0)=(0,3), det sætter du ind


Svar #3
18. februar 2009 af chaldem (Slettet)

tak for hjælpen, jeg prøver..


Svar #4
18. februar 2009 af chaldem (Slettet)

så ligningen må være y=2x+3 right?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2009 af mathon

Ja


Skriv et svar til: hældning på lige linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.