Matematik

Beregning - Pyramide.

18. februar 2009 af Christiane.k (Slettet)

Hej.

Jeg har et spørgsmål, som jeg håber nogle kan hjælpe mig med.
Hvis jeg har en firesidet pyramide, som har en grundflade på 30 x 30 m. og en højde på 42 m., hvorledes kan jeg så beregne vinklen mellem to af sidefladerne på denne pyramide, med blot disse oplysninger? Håber nogen kan give mig et svar/hint/lede mig på vej.

Hilsen Christiane.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

grundfladen er ikke 30*30 m


Svar #2
18. februar 2009 af Christiane.k (Slettet)

Hvad mener du? Pyramidens bund er et kvadrat, som har sidelængden 30 m.?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja og et areal måles i kvadratmeter ikke i meter


Svar #4
19. februar 2009 af Christiane.k (Slettet)

Okay. Men du forstår vel hvad jeg mener? At sidelængden er 30 m. og arealet af grundfladen dermed må være 30x30 m2. :) Kan du så hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det første, du skal gøre er at tegne pyramiden. Det har jeg gjort nu. Så tegner du højden ind (med rødt for eksempel, ellers bliver det for uoverskueligt).  Så ser du, at afstanden fra højdens fodpunkt og ud til den sidefladen er 15 centimeter. Kald nu fordpunktet på højden for H og linien ud til sidefladen fra fodpunktet af højden for P, så ser du, at HP = 15 m. NÅr du samtidig har højden, så kan du af den fremkomne retvinkelede trekant, der består af linien fraP til toppen O, af højden h og af den halve side HP finde hældningsvinklen af 2 * artan(15/42)=0,686 (radianer) = 0,686*180/pi grader = 39,3o


Brugbart svar (2)

Svar #6
19. februar 2009 af peter24 (Slettet)

Det første, du skal gøre er at tegne pyramiden. Det har jeg gjort nu. Så tegner du højden ind (med rødt for eksempel, ellers bliver det for uoverskueligt). Så ser du, at afstanden fra højdens fodpunkt og ud til den sidefladen er 15 centimeter. Kald nu fordpunktet på højden for H og linien ud til sidefladen fra fodpunktet af højden for P, så ser du, at HP = 15 m. NÅr du samtidig har højden, så kan du af den fremkomne retvinkelede trekant, der består af linien fraP til toppen O, af højden h og af den halve side HP finde hældningsvinklen af 2 * artan(15/42)=0,686 (radianer) = 0,686*180/pi grader = 39,3o


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#6 der er ingen grund til at gentage det, jeg har sagt, hvorfor gør du det?


Skriv et svar til: Beregning - Pyramide.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.