Matematik

Tal med brøk som potens

08. november 2004 af spørgsmålstegn (Slettet)
Hej
Jeg har flg opgave:
9^(3/2)+8^(2/3)

Hvordan kan dette nemmest regnes (i hovedet!)?

Jeg har gjort flg.: V(9^3) + 3^V(8^2)
Hvor V = rodtegnet. Nu sidder jeg fast og kan ikke komme videre... Hjælp tak :D

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2004 af Samuel (Slettet)

Ex.:

9^(3/2)=sqrt(9^3)

Da sqrt(x)=x^(1/2)

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2004 af allan_sim

Udnyt at

9^(3/2) = (9^(1/2))^3 = rod(9)^3

og

8^(2/3) = (8^(1/3))^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2004 af frodo (Slettet)

nemmest?

Du kan jo bare regne det ud!

3.rod(64)=4

sqrt(729)=27

Hvorfor skal det være i hovedet?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2004 af Epsilon (Slettet)

Hej,

Det er blot et spørgsmål om at kunne sine potensregneregler. Sådan her:

9^(3/2) + 8^(2/3) = (9^(1/2))^3 + (8^(1/3))^2 = 3^3 + 2^2 = 31

Kvadratroden af 9 og kubikroden af 8 skal man kunne i hovedet, og så er resten ligetil.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2004 af allan_sim

Måske fordi det er en opgave fra prøven uden hjælpemidler i 2.g - jeg mindes i hvert fald lige at have stillet den til mit hold :-)

Svar #6
08. november 2004 af spørgsmålstegn (Slettet)

Nu fandt jeg ud af det!
Det skal regnes i hovedet - prøveforberedelse.


Tak til alle for svar - jeg kan særligt bruge Singularity's

:D

Skriv et svar til: Tal med brøk som potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.