Kemi

Mængdeberegninger???

19. februar 2009 af lillesnille (Slettet)

1. Hvad sker der med rumfanget (volumenet) af en gas, når temperaturen vokser??

2. Hvad sker der med rumfanget af en gas, når trykket vokser?

Håber nogen kan hjælpe lidt hurtigt.... :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2009 af mathon

afhængigt af om den er indespærret eller ej...


Svar #2
19. februar 2009 af lillesnille (Slettet)

Det står der ikke i spørgsmålet jo....


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2009 af mathon

p*V = (n*R)*T

når T stiger
forøges produktet p*V

men uden yderligere oplysninger, kan det ikke afgøres nærmere
med mindre
du f. eks. ved,
1)  dV = 0 isochor opvarmning
eller
2)  dp = 0 isobar opvarmning

 ...................

sammenfattet
i
termodynamikkens 1. hovedsætning

dQ = n*CvdT + pdV

hvor
dQ er den gassen tilførte energi
Cv den molære varmefylde
 


Svar #4
19. februar 2009 af lillesnille (Slettet)

Jeg har kun kemi på c-niveau, så det skal ikke være så omfattende.


Skriv et svar til: Mængdeberegninger???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.