Kemi

opløselighedsprodukt

19. februar 2009 af ILikeTurtles (Slettet)

Hej,

Nogen der ved, hvad natriumdisulfat's opløselighedsprodukt er??


Svar #1
19. februar 2009 af ILikeTurtles (Slettet)

rettelse: natriumsulfat (Na2SO4)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2009 af mathon

ved 20°C kan der opløses 30 g/100 mL

                                       Na2SO4(aq)  ---> /<---  2Na+(aq)  +  SO42-(aq)
molær opløselighed                  s                                      2s                  s

                               [Na+]2*[SO42-] = (2s)2*s = 4s3 = Kop

s = m/M/V = (30 g)/(142,06 g/mol)/(0,1 L) = 2,11178 M

Kop = 4*(2,11178 M)3 = 37,67 M3


Svar #3
19. februar 2009 af ILikeTurtles (Slettet)

#2

Ok, men er denne værdi ens med den fra en databog? Læren kan altid finde på at spørge hvor jeg fik den værdi fra.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2009 af mathon

...jeg forstår ikke, hvad du skal bruge den til. I dette tilfælde er opløseligheden så stor, at Kop vist ikke kan have særlig stor betydning. Na2SO4 er
bare letopløseligt.

Du kan derfor ikke finde Na2SO4's Kop-værdi i gængse DATAbøger,
men nok oplysningen
"ved 20°C kan der opløses 30 g/100 mL"


Skriv et svar til: opløselighedsprodukt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.