Matematik

Hjælp med nogle ligninger

21. februar 2009 af Gregge (Slettet)

Hej!!

Har en ligning der ser sådan ud: 0,5 - sat op på en brøk - og derefter kommer (8x-2) + (10-x) = 2x . Så den hedder 0,5(8x + 2) + (10 - x) = 2x + 13   Det skal give X = 4. Men hvordan gør jeg det        

Ligeledes hvordan beregner jeg 3x i anden i en ligning?

På forhånd mange tak for hjælpen.... ;-)

                                                                                                                       


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2009 af peter lind

Mener du 0,5/{ (8x+2) +(1-x) } = 2x+13 ??

I så fald skal du først ophæve de runde paranteser i nævneren og trække sammen på leddene. Dernæst skal du gange md nævneren på begge sider af lighedstegnet. Vær opmærksom på at nævneren ikke må blive 0 for løsningerne.

Hvad mener du med det sidste spørgsmål ?


Svar #2
21. februar 2009 af Gregge (Slettet)

Hej Peter!

Ja det var lige præcis det jeg mente og tak for hjælpen... :-)

Ophæve de runde parenteser i nævneren?? Hvordan det?

Det sidste spørgsmål har jeg en ligning der hedder 3x(i anden) = 52,95 - hvordan løser jeg den??


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2009 af peter lind

I dette tilfælde kan du bare slette dem. Hvis der havde været minustegn foran en af dem skulle du også skifte fortegn på indmaden.

Del på begge sider med 3.  Dernæst slå kvadratroden på højre side op på en lommeregner.  x er så henholdsvis + og - gange opslaget.


Skriv et svar til: Hjælp med nogle ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.