Matematik

løs en ulighed!

21. februar 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

ja.. har en matematik aflevering som er med hjælpemidler, og jeg kan egentlig godt løse den på min lommeregner.. men tænkte lidt over, hvordan man løser den uden hjælpemidler.. Prøvede mig frem og.. well... gik ikke ret godt. Her er den:

-2x^2  -12x -10 = f(x)

Løs uligheden f(x) > 0

vh. mig <(^___^)> 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Kirby Dance ftw!

<(^-^)> ... <(^-^<) ... <(^-^)> ... (>^-^)> ... Nå, til sagen.

Prøv at opstille ligningen f(x) = 0 og løs for x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2009 af peter lind

Løs ligningen f(x)=0 og brug resultatet til at faktoriser polynomiet atså skriv det som a(x-x1)(x-x2). Som en hjælp kan du også lave en graf for funktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2009 af Yaldaa (Slettet)

du skal bruge formlen D = -b^2-4·a·c=  også (-b -√D)(/2·a)= den ene rod og (-b+√D)/(2·a)= den anden rod


Svar #4
21. februar 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

okay, har løst den og den siger at f (x ) = 0 når x = -1 V x = -5. Hva' gør jeg så.. har aldrig rigtig lært sådan noget her, så føles lidt som om jeg er ude på dybt vand : P men ja, brugte diskriminanten og fik at x= -1 V x = -5. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. februar 2009 af peter lind

Så er f(x)=a(x+1)(x+5) hvor du nemt kan finde a.  Så løs ulighederne x+1<0 og x+5<0. Derefter går du mulighederne igennem. Hvis en eller alle 3 faktorer er negative er f(x) < 0 ellers er f(x)>=0


Svar #6
21. februar 2009 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

okay mange tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Du ved, at der er tale om en parabel, der vender benene nedad, og so skærer 1.-aksen i -1 og -5.

At f(x) > 0, svarer til, at parablen ligger over 1.-aksen , og det gør den mellem -1 og -5.

Se evt vedh. fil.

Vedhæftet fil:ulighed.doc

Skriv et svar til: løs en ulighed!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.